پرکاربردترین ادویه‌ای در جهان

 همه می‌دانند که معروف‌ترین ادویه‌ها از هندوستان به دنیا شناسانده شده‌اند اما جالب است که ادویه مخصوص هندی با نام کولومبو شناخته می‌شود.

اساس این ادویه از ترکیب مجموعه‌ای از برگ‌ها، دانه‌ها و میوه‌های خشک شده مانند پاپریکا (شکل طبیعی فلفل قرمز)، زیره سبز، تخم گشنیز، جوز هندی، زنجبیل، فلفل سیاه، بادیان، هل ، میخک، دانه‌های خردل و زعفران به دست می‌آید و یکی از موارد مصرف آن تهیه پلو است.

 پودر کاری همان کاری معروفی است که نمونه کاملا اصل آن را به راحتی در جنوب ایران می‌توان تهیه کرد. این ادویه شامل تخم گشنیز، زردچوبه، زیره سبز و تخم شنبلیله است که همه به صورت پودر شده درآمده‌اند. البته بسته به ذایقه می‌توان مواد دیگری را به این مجموعه اضافه کرد مانند: گل‌سرخ (پودر غنچه خشک شده)، لیمو عمانی، بهارنارنج، دارچین، زنجبیل، هل (سیاه و سبز) و جوز هندی. این مجموعه بیشترین مصرف را در کشورهای آسیایی به‌خصوص خاورمیانه داراست.

 پودر پنج ادویه در کشور چین و جزایر آسیای جنوب شرقی بیشترین مصرف را دارد و بنا بر یک عقیده عمومی ‌که تعادل غذا با پنج مزه اصلی (شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و مزه مطبوع یا ملس) حفظ می‌شود، به دست می‌آید. در این مجموعه از دارچین (مشتقی از گیاه سنا)، بادیان، ریشه‌های گیاه سنا، ریشه زنجبیل و میخک استفاده می‌شود.

 گرم مصالا یک ادویه تند هندی شامل دارچین، زنجبیل، میخک، هل، فلفل شیرین، همراه با مقادیر زیادی رزماری و پونه است.

 زعتر در فرهنگ عرب به هر گیاه خانواده نعناییان گفته می‌شود ولی ادویه آن شامل ترکیبی از مرزنگوش (آویشن شیرازی، گلپر)، پونه کوهی و آویشن است و دارای دو شکل است. در زعتر سبز علاوه بر آویشن از کنجد بو داده (بدون پوست) و نمک استفاده شده است در حالی که در زعتر قرمز، آویشن را با سماق (چاشنی کباب) مخلوط می‌کنند. جالب است بدانید طرز تهیه ادویه که لبنانی‌ها معتقدند که این ادویه موجب افزایش هوشیاری مغز و قدرت بدنی می‌شود و به دانش‌آموزان توصیه می‌شود قبل از امتحان یک ساندویچ دارای این ادویه را برای صبحانه بخورند. این ادویه در سوریه، ترکیه، اردن و فلسطین طرفداران بسیاری دارد.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *