فواید و مضرات استفاده از پنیر

  • پنیر غذایی است مغذی و انرژی زا و از نظر طبیعت، «سرد و تر» است. پنیر دارای کلسیم، منیزیم، گوگرد و حاوی ویتامین هایی از جمله B۱ و B۱۲ می باشد.
  • یکی از بهترین جاهایی که می‌توان از این ماده پرارزش استفاده کرد، صبحانه است.

Image result for ‫مصرف پنیر‬‎

  • پنیر، هم غذایی سهل‌الهضم است و هم معمولا به علت این که پرچربی نیست مصرف آن با نان، ترکیب بسیار با ارزشی خواهد بود.
  • پروتئین موجود در پنیر فراوان و از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه‌های ضروری مورد نیاز بدن است.

  • مصرف پنیر کاله، کم خونی را جبران می کند.
  • افرادی که دچار بی خوابی هستند می توانند به وفور از آن استفاده کنند.
  • استفاده از پنیر باعث درمان زخم های قرنیه چشم شده و پنیر بی نمک در تقویت بینایی موثر است.
  • خوردن پنیر باعث پیشگیری از ضعف شنوایی می شود.
  • افرادی که دچار مرض قند هستند، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
  • خوردن پنیر می تواند به هضم غذا کمک کند.
  • پنیر تازه ضدعفونی کننده روده است و در ترمیم زخم ها تاثیر دارد.
  • استفاده از پنیر درمان کننده «امراض صفراوی» است.
  • افرادی که دچار «زونا» شده اند نیز می توانند از آن استفاده کنند.
  • مصرف پنیر، گرفتگی عضلات را رفع می کند.
  • سوزش مچ دست و پا را از بین می برد.
  • از پوسته شدن سطح پوست جلوگیری می کند و در درمان تورم غدد لنفاوی موثر است.

برخی تصور می‌کنند خوردن پنیر سبب کاهش هوش و به قولی خنگ شدن‌شان می‌شود، در حالی که متخصصان تغذیه این موضوع را رد کرده و تاکید می‌کنند که این یک باور اشتباه است.

موارد منع مصرف:

و اما استفاده از پنیر حتی با مصلحات آن در بعضی افراد ممکن است باعث تشدید بیماری شان شود.

  • پنیر برای افرادی که دچار لکنت زبان هستند مضر است.
  • مصرف پنیر چرب، برای افرادی که دچار هپاتیت روده هستند توصیه نمی شود.
  • استفاده از پنیر کهنه برای افرادی که دچار قولنج روده و معده هستند مضر شناخته شده است.
  • کسانی که دچار یبوست هستند بایستی از پنیر کمتر استفاده کنند.
  • افرادی که اسیداوریک آنها بالاست و یا دچار نقرس هستند نیز بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.
  • خوردن پنیر مخصوصا شور آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند، مضر است.
  • در ناراحتی های «آسمی» نیز استفاده زیاد از آن توصیه نشده است.
  • افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند نیز نباید از پنیر کهنه یا شور استفاده کنند.
  • مصرف پنیر در بیماری هایی مانند چربی خون و کلسترول منع شده است.
  • در بیماری های معده نیز مصرف پنیر شور مضر است.
  • کسانی که دچار سنگ کلیه و مثانه هستند، بایستی از مصرف زیاد آن خودداری کنند.
  • افرادی که دچار ورم پروستات هستند، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.
  • مصرف زیاد پنیر (آن هم بدون مصلحات خود) برای افراد سرد مزاج مضر است، زیرا به دلیل طبیعت سردی که پنیر دارد، سردی مزاج آنها را بیشتر می کند.
  • و اما آخرین مورد اینکه افرادی که عرق بدن با بوی تند دارند بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند و در صورت تمایل شدید می توانند آن را به مقدار کم مصرف کنند.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *