سلامت و تعذیه 

رولت گوشت غذای شیک و مجلسی

رولت گوشت یکی از غذاهای مجلسی، شیک و خوشمزه ایه که سالهای زیادیه جاشو توی سفره های ایرانی هم باز کرده. رولت گوشت میتونه با گوشت چرخ کرده باشه یا گوشت ورقه ای.

رولتی که تو ایران بیشتر مرسومه با گوشت چرخ کرده است که لای گوشت مواد و سبزیجات دلخواه رو قرار میدن و گوشت رو رول میکنند و اول کمی سرخش میکنند و بعد در فر یا روی گاز میپزند. در عین حال که غذای ساده ایه، گزینه ی بسیار مناسبی برای مهمونیا هم هست.

برای رولت گوشتی رو استفاده کنید که چربی کمی داشته باشه. وقتی چربی گوشت زیاد باشه در حین پخت اون چربی آب میشه و رولت کوچیک میشه و ممکنه شکلش رو از دست بده.

برای مواد میانی رولت انتخابهای زیادی میتونید داشته باشید، از انواع سبزیجات مثل هویج، کرفس و قارچ و لوبیا و اسفناج گرفته تا تخم مرغ و زرشک و گردو و پیاز داغ و …. که میتونید بنا به ذائقه تون رولت رو با مواد دلخواهتون پر کنید. البته مواد داخلی رولت باید همخونی با هم داشته باشند. من تو این دستور از هویج و تخم مرغ و جعفری استفاده کردم. کم کم سعی میکنم دستور رولت با مواد میانی دیگه هم به سایت اضافه کنم.

طرز تهیه رولت گوشت

مواد لازم برای ۳ الی ۴ نفر:

گوشت کم چربی ۴۰۰ گرم

پیاز ۲ عدد

سیر ۲ حبه

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم

مغز نان باگت خشک شده نصف لیوان ( یا پودر سوخاری )

هویج ۲ عدد باریک

تخم مرغ ۲ عدد

نعنا و جعفری خرد شده ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۲  قاشق غذاخوری پر

آب لیمو ترش تازه کمی

طرز تهیه:

هویج ها رو با پوست بذارید بپزند.

تخم مرغها رو هم آب پز کنید.

سیرها و یکی از پیازها رو رنده کنید و با گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و مغز نان باگت خشک شده در ظرفی بریزید . من یه مقدار جعفری خشک هم به مایه گوشتی اضافه میکنم.

مایه گوشتی رو ورز بدید. باید کاملاً منسجم بشه و به دست نچسبه. حسابی ورز بدید که اگه کم ورز بدید رولتتون ممکنه ترک بخوره.

وقتی حدود ده دقیقه ورز دادید، میتونید گوشت رو بذارید نیم ساعتی تو یخچال استراحت کنه. اگه عجله دارید هم میتونید برید سراغ مرحله ی بعد.

یه کیسه فریزر رو کامل باز کنید و روی سطح کارتون قرار بدید. از فویل آلومینیوم یا سلفون هم میتونید استفاده کنید.

گوشت رو روی کیسه فریزر قرار بدید و به شکل مستطیل بازش کنید. توجه کنید که طول مستطیلتون اونقدری باشه که توی تابه بتونید سرخش کنید. یعنی اول ببینید تابه هاتون قطرش چقدره بعد به اندازه ای که توی یکی از تابه ها جا بگیره رولت رو باز کنید. یا اینکه اگه تابه ی بزرگ ندارید گوشت رو دو قسمت کنید و دو تا رولت کوچکتر درست کنید.

ضخامت گوشتتون نباید زیاد باشه. زیادی هم نازک نباشه که موقع رول کردن پاره بشه.

نعنا و جعفری خرد شده رو وسط گوشت بریزید. بهتره از لبه ها فاصله داشته باشه.

هویج ها رو پوست بگیرید و روی جعفری ها بچینید.

تخم مرغ رو هم پوست بگیرید و نصف کنید و کنار هویج ها قرار بدید تا کل طول گوشت رو پر کنه. اگه شما قصد دارید برای تعداد بیشتری رولت درست کنید، طبیعتاً مقدارگوشتتون بیشتره، پس میشه تخم مرغ رو درسته بدون نصف کردن وسط رولت قرار داد.

حالا روی هویج و تخم مرغها میتونید نمک و فلفل بپاشید. من یه مقدار آب لیمو ترش هم روشون ریختم که طعم دار بشن.

با کمک کیسه فریزری که زیر گوشت گذاشتید، گوشت رو رول کنید. به این صورت که کیسه فریزر رو بلند کنید و گوشت رو روی مواد میانی برگردونید و با دست رولش کنید.

خوب رولت رو ببندید تا احیانا مواد میانی از جایی بیرون نزنه.

کناره های رولت رو هم خوب با خود گوشت ببندید.

رولت رو میتونید با همون کیسه فریزر فعلا تو یخچال بذارید.

یه پیاز باقیمونده رو خرد کنید و در کمی روغن تفت بدید تا سرخ بشه.

بهش نمک، ادویه، زردچوبه وفلفل بزنید. رب هم اضافه کنید و تفت بدید تا از خامی در بیاد.

دو الی سه لیوان آب بهش اضافه کنید و بگذارید بجوشه. وقتی جوشید حرارت رو کم کنید و اجازه بدید روی حرارت بمونه تا دوباره بریم سراغ رولت.

توی تابه ای که انتخاب کرده بودید مقدار کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار بدید تا داغ بشه. رولت رو به آرومی در تابه بگذارید. مراقب باشید من اینجا رولت از دستم افتاد و یه کم کج شد ولی در کل به خیر گذشت و سالم موند. تو عکس هم رد افتادنش تو تابه مشخصه.

رولت رو بچرخونید تا همه جاش سرخ بشه. من عجله داشتم و کم سرخ کردم. اگه عجله ندارید خوب بذارید همه طرفش قهوه ای شه.

وقتی رولت سرخ شد، همونجور که رولت روی حرارته سسی که درست کردید رو روی رولت بریزید. در تابه رو بذارید.

شعله رو کم کنید و اجازه بدید حدود  ۱ الی ۱/۵ ساعت رولت در سس بپزه.

هر از گاهی از سس روی رولت بریزید. بهتره از اول مقدار سس طوری باشه که نیازی نباشه حین پخت بهش آب اضافه کنید.

وقتی رولت گوشتتون پخته شد، رولت رو در ظرف سرو بکشیدو برش بزنید.

یا اینکه میتونید رولت رو درسته سرو کنید. ولی برش زده قشنگتره.

با سبزیجات دلخواه هم دورش رو تزیین کنید.

سس باقیمونده رو هم یا میتونید روی رولت بریزید.

یا اینکه صافش کنید و به صورت جداگونه کنار رولت سرو کنید. من چون توی سس رولت پیاز مشخص بود صافش کردم. اگه از پیاز رنده شده استفاده کنید نیازی به صاف کردن هم نداره.

غذای مقوی، خوشمزه و شیکیه.

با انواع دورچین مثل جعفری، گوجه، بروکلی، سیب زمینی، قارچ و … میتونید تزیینش کنید.

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید