تفاوت کره و مارگارین

کره به دلیل طعم لذیذی که دارد، در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد و کمتر کسی پیدا می‌شود که رابطه خوبی با کره نداشته باشد، با این وجود، نباید فراموش کرد که مصرف بیش از حد این ماده برای سلامتی انسان مضر است.

اسیدهای چرب اشباع موجود در کره، کلسترول بد خون را بالا می‌برند و کلسترول اضافی با رسوب در عروق بدن باعث تنگی شریان‌ها شده و خون‌رسانی به اعضای بدن را مختل می‌کند.

همین دلایل باعث شد که چند وقتی مارگارین حسابی برای خودش طرفدار دست و پا کند و تولیدکننده‌های مارگارین، آن را به عنوان جایگزین تبلیغ کنند.

 

مارگارین که خود یک نوع چربی است برای اولین بار در سال 1860 توسط یک شیمیدان فرانسوی به نام «مج» تهیه شد. مارگارین یک امولسیون آب در روغن است که در آن آب یعنی فاز پراکنده به صورت ذرات کوچک و ریزی در روغن به عنوان فاز پیوسته، پخش و توزیع شده است.

به طور معمول مارگارین به طور حدودی شامل 65 درصد روغن‌های مایع، 15 درصد روغن‌های جامد و 20 درصد آب است. مقدار چربی شیر به کار رفته در مارگارین نباید از یک درصد بیشتر باشد.

 

تفاوت بین خواص کره و مارگارین در ترکیب اسیدهای چرب آن‌ها است. کره حاوی کلسترول است که نمایانگر اجزای تشکیل دهنده با منشأ حیوانی است، در حالی که مارگارین به طور عمده حاوی چربی‌های گیاهی است.

از سوی دیگر در مارگارین، مقدار اسیدهای چرب ضروری یعنی اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه به مراتب بیشتر است.

اگرچه گروهی معتقدند مارگارین جانشین سالم و بی‌خطر برای کره به حساب می‌آید، اما برخی از متخصصین تغذیه معتقدند که ماده‌ای در مارگارین وجود دارد که می‌تواند سلامت انسان را به خطر بیندازد. این مشکل هنگامی نمایان می‌شود که بخواهیم مارگارین را مانند کره به صورت جامد درآوریم.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *